Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia Ruukki, Siikajoki

Vyöhyketerapia on vanha hoitomuoto, jolla houkutellaan kehoa löytämään omat parantavat voimavaransa. Perustana on, että kaikilla kehon elimillä on omat heijastealueensa keholla, korvissa ja jalkaterissä. Näitä heijasteita voidaan käsitellä painelemalla tai hieromalla. Tavoitteena on antaa alkukäskyä keholle, joka alkaa parantaa itse itseään ja normalisoi kehon toimintoja.

Hoidon vaikutuksia on mm. rentoutuminen, lihaskipujen lieventyminen, verenkierron paraneminen ja aineenvaihdunnan vilkastuminen.

Hoitoa ei voi tehdä, jos asiakkaalla on antibioottikuuri tai asiakas on flunssainen, silloin keho keskittyy tautia vastaan taisteluun, eikä ole vastaanottavainen hoidolle.

Hoito ei sovi henkilöille, joilla on akuutti syöpä, huonossa tasapainossa oleva diabetes, vaikea sydänvika, sepelvaltimotauti tai sydämen vajaatoiminta.

Hinta 60€/h

Vyöhyketerapialla aktivoidaan kehon omia paranemisprosesseja avaamalla kehon tukoksia lempeällä vyöhykeratahieronnalla ja kaksipistepainannalla. Keskustelu on osa hoitoa, mutta tärkeintä on antaa kehon rentoutua ja tasapainottua. Vyöhyketerapialla voidaan helpottaa mm. Seuraavia vaivoja; nivel- ja lihassärky, iskias, niska-hartiavaivat, päänsärky tai migreeni, vatsavaivat, synnytykseen valmistautuminen ja rentoutus.

Vyöhyketerapiahoito sopii kaikenikäisille joko yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina. Hoidon esteenä on syöpäsairaus, elinsiirrännäinen, vaikeat mielenterveysongelmat, raskauden ensimmäiset 3kk.